tisdag 31 maj 2011

något jag längtar efter

Att bara få ligga och mysa med goose, så han kan bota mitt illamående. Haha.

måndag 30 maj 2011

ett ögonblick




Då jag rakade av halva håret. Haha dendä första gången då rakapparaten rörde i mig. Rädsla och stolthet rusade igenom mig och jag fick en sån pirrig känsla i ryggen (haha?) Jag kommer aldrig att glömma det ögonblicket. Efter det har jag blivit helt fast i att raka mig, så har bara fortsatt.

lördag 28 maj 2011

min dag

Har inte sovit så mycket idag. Golla var inte i skick idag så han fick stanna hemma från fotbollsmatchen. Passade upp han lite. Har egentligen bara luggit i sängen och inte gjort så mycket annat än att stirrat på antingen tvskärmen eller datorskärmen.
Sitter i ännu i Karperö hos han, och deras bekanta är påväg hit. Blir väll något smått och gott att tugga på sen senare i gott sällskap hoppas jag

fredag 27 maj 2011

fem sanningar om mig

1. Lider av höjdskräck
2. Har kort stubin
3. Jag är längre än min mamma, syster och mommo men ändå ganska kort
4. Har bott i Gerby i ungefär 16 år
5. Är sämst på att hålla ordning i rummet

dimission

Försovde mig idag. Hade på schemat att först åka till Brändö för att städa åt mommo och tjäna lite pengar och sedan till stan på gym med ingen annan än gaga själv. Men nehe blev tvärtom. På gymmet var det typ inga andra personer förutom jag och Anna. En liknande italiernare eller nu vad han var för något städade i omklädningsrummet. Schysst var han som smalltalkade med oss lite.
Hann shoppa lite med mami idag också. Fick hem ett par skor, en topp och en huppare.
Nu snart ska jag börja laga mig färdigt för kvällens dimission. Syster har blivit färdig träartesan och jag kommer antagligen sitta snarkandes i botniahallen dom närmaste timmarna!
våran gaga :)

torsdag 26 maj 2011

bye bye stripes, hello star!


Finns inget bättre än att sitta och mysa i gooses huppare när man inte är med honom. I miss him!
Har förrästen sagt hejdå till mina racingstripes på sidan, och ersatt dom med en stjärna. Hellt nice tycker jag!

det här åt jag idag

Vi hade bestämt med klassen att åka till Amarillo på en sista måltid. Där satt jag och smaskade på nachopanererad kyckling med franskisar och paprikamajonäs, medan karen bredvid mig tuggade på sina revbensspjäll. Gott var det, men det tog så jvla länge innan maten kom. Har tyvärr inga bilder från besöket. Men kan meddela att jag fick pris för positivaste påverkande i klassen med en anna person.

onsdag 25 maj 2011

min bästa vän

Då tar nog Natte priset. Hon vet exakt allt om mig. Känns nästan som att hon är min syster. Vi har hållit ihop som bästisar i ungefär 4 år nu, är inte riktigt säker. Hon är definitivt en person som jag kan lita på och jag har alltid kul med henne. Klart vi kan gå varandra på nerverna någongång. Men det brukar gå över ganska snabbt. Men har även många andra vänner som står mej jättenära.








 

tisdag 24 maj 2011

min första kärlek

Vet inte riktigt hur jag ska formulera det här. Har inte riktigt varit kär påriktigt ännu i någon. Klart jag tyckt om någon men har oftast svikit den personen (något som jag inte är stolt över) eller själv blivit sviken.
Men om jag måste säga något så kan jag meddela att jag definitivt håller på att bli kär i den personen jag hänger omkring med nu, finns absolut ingen bättre!

måndag 23 maj 2011

presentera mig själv

Jag heter Sanna Risku, blir oftast kallad för Pikku. Det kommer från en gammal sida som jag förr hängde på då jag inte kom på något annat namn, och för att folk tycker jag är liten. Jag fyller 17 i november och bor egentligen i Gerby, Vasa, men nu just i Sandviken i en trerummare med mina föräldrar medan vi renoverar huset i Gerby. Jag går på Silveria och utbildar mig till servitris. En av mina största drömmar är att bli barmästare och äga en egen bar. Kommer antagligen att fortsätta med bartender-utbildning efter Silveria. Hoppas på att slippa på olika bartender-kurser utamlands så som i södern men att åka till England skulle int heller sitta fel. Oftast går jag i mina egna tankar och då något lyckas komma ut ur min mun kan jag få många konstiga blickar, men som tur förstår mina närmaste vänner mig.
Eftersom att inget händer på denhär bloggen, hoppas jag på att få igång bloggen med en lista som jag hade tänkt lägga upp för någon vecka sen.

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Min första kärlek
Dag 3 – Min bästavän
Dag 4 – Det här åt jag idag
Dag 5 – fem sanningar om mig
Dag 6 – Min dag
Dag 7 – Någon jag aldrig kommer glömma
Dag 8 – Ett ögonblick
Dag 9 – Något jag längtar efter
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – en sak jag gör dagligen
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Något jag aldrig kommer glömma
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Något/någon som förändrat mig
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Favorit film
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Min Kärlek

fredag 20 maj 2011

Sista praktikdagen idag då. Fick servera en grupp på ungefär 80 handikappade. Har gjort det förr, så lite van var man ju. gick riktigt bra idag. Dom var jättesnälla mot en och gav sina tallrikar så jag inte behövde plocka dom själv från bordet. Många från klassen var borta även idag, som igår.
Nu snart bär det av till stan för en liten smörgås och sedan på bio.

tisdag 17 maj 2011


skönt med sista dagen i caféet idag, bara 2 praktikdagar i salen kvar och 2 ordentilga skoldagar, som ändå inte är så ordentliga. Snart är sommarlovet här och jag kan raka av mitt hår på båda sidorna och lämna lite i mitten.